024

Plantenbak Alegria Egg met Streltizia reginae pot plant combinatie

Alegria Egg met Streltizia Reginae

‘Ode aan het vreugde ei’, zo kunnen we de pot in deze pot plant combinatie gerust noemen. ‘Alegria’ betekent vreugde in het Portugees en ‘Egg’ verwijst naar de vorm. Een sierlijke vorm in elegant antraciet. Met zijn hoogte van 70 centimeter is hij in kleinere huiskamers prominent aanwezig. Dat mag ook, want het is een prachtig object. In de verte doet deze combinatie ook een beetje aan een badmintonshuttle denken. Met de ranke stelen en fijne bladeren van de Strelitzia Reginae als veertjes.

Paradijsvogelbloem

De Strelitzia Reginae is in de 19e eeuw vernoemd naar koningin Charlotte van Mecklenburg-Strelitz. Dat was de vrouw van de toenmalige Engelse koning George III. Het is terecht dat de plant als koninklijk wordt gezien. Als de Strelitzia Reginae bloeit krijgen we de wonderschone paradijsvogelbloemen te zien. In het land van herkomst, Zuid-Afrika, wordt hij ook wel vogelkopplant genoemd, of paradijsvogelplant. Wereldwijd beschouwen mensen de Strelitzia Reginae als één van de mooiste, meest exclusieve kamerplanten.

Alegria Egg met Streltizia Reginae: Een Koninklijke, vreugdevolle combinatie

Pot

Hoogte70cm
Diameter65cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamStrelitzia Reginea
Nederlandse naamParadijsvogelbloem
Land van herkomstZuid Afrika
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsZon / halfschaduw
WaterGemiddeld

Achtergrond info:

Strelitzia Reginae is te gebruiken als kamerplant en in het voorjaar en de zomer ook als terrasplant. De Strelitzia heeft veel licht nodig en in de zomer kun je hem buiten zetten. De plant kan overwinteren bij een temperatuur van zo’n 10°C. Geef vanaf de lente tot het begin van de herfst elke week wat vloeibare kamerplantenmest.

De plant moet regelmatig water hebben. Als de plant te droog wordt, rollen de bladeren naar binnen. In de winter heeft hij weinig water nodig. Strelitzia Reginae bloeit vanaf het najaar tot en met het begin van de zomer, uitgebloeide bloemen kun je wegknippen. Verpot de plant om de drie, vier jaar.

De plant doet het in de zomermaanden ook buiten uitstekend.

Prijs

n.n.b.