023

Bloempot Metal Glaze met Musa Ingens pot plant combinatie

Bloempot Metal Glaze met Musa Ingens

De Musa Ingens, die we in het Nederlands bananenplant noemen, is echt iets bijzonders in ons assortiment. In de vrije natuur, in zijn habitat in het Fak-Fak gebergte op West Papoea, kan hij wel twaalf meter hoog worden. Hij wordt door de Engelsen Giant Banana genoemd. De vruchten zijn dan ook enorm. Van één banaan kunnen tien volwassen mannen met stevige trek uitgebreid eten. Gebakken heeft het een heerlijk zoete bananensmaak met pompoentinten en in de verte een bittertje van limoen.

Volle wasdom

Het duurt overigens wel even voordat u kunt oogsten. De boom moet eerst tot volle wasdom komen. Als uw bananenplant niet voor een bedrijfsruimte is bedoeld, kunt u in de tussentijd wellicht af en toe met uw aannemer overleggen hoe uw woning tot een respectabele hoogte van twaalf meter kan worden uitgebouwd. En u kunt natuurlijk genieten van die prachtige Musa Ingens, die mysterieuze bananenplant uit Fak-Fak. Zie eens hoe hij mooi staat te wezen in deze bloempot Metal Glaze.

Bloempot Metal Glaze met Musa Ingens: Bananenplant in schitterende pot!

Pot

Hoogte90cm
Diameter55cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamMusa Ingens
Nederlandse naamBananenplant
Land van herkomstPapoea-Nieuw-Guinea
VerzorgingMoeilijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterVeel

Achtergrond info:

Een bananenplant bestaat voor 80% uit water en vraagt wat meer onderhoud en water geven dan een normale bladplant. In de zomers is 1x per week water geven op het systeem nodig, dit door die hoge verdamping. Wat ook helpt is om de plant te besproeien met water, dit kan gemakkelijk met een vernevelspuit.

Prijs

n.n.b.