023

Bloempot Metal glaze keramiek vase met Musa ingens pot plant combinatie

Metal glaze keramiek vase met Musa ingens

De Musa ingens, die we in het Nederlands bananenplant noemen, is echt iets bijzonders in ons assortiment. In de vrije natuur, in zijn habitat in het Fak-Fak gebergte op West Papoea, kan hij wel twaalf meter hoog worden. Hij wordt door de Engelsen Giant Banana genoemd. De vruchten zijn dan ook enorm. Van één banaan kunnen tien volwassen mannen met stevige trek uitgebreid eten. Gebakken heeft het een heerlijk zoete bananensmaak met pompoentinten en in de verte een bittertje van limoen.

Volle wasdom

De Metal glaze keramiek vase is een eigen ontwerp en komt uit onze eigen collectie. De pot van keramiek wordt voor ons op bestelling gemaakt, volledig met de hand. Kleiplaten worden in de mal geslagen en gelijkmatig verdeeld, zodat de pot overal even dik is. Een glazuurlaag geeft de pot zijn diepe olieachtige glans. Zo uitgelegd lijkt het simpel, maar voor de productie van deze keramiek vase is veel kennis en kunde nodig. Het is een schitterend object. Zeker als de prachtige Musa ingens er instaat, die mysterieuze bananenplant uit Fak-Fak.

Metal glaze keramiek vase met Musa ingens: Bananenplant in schitterende pot!

Pot

NaamMetal glaze keramiek vase
Hoogte90cm
Diameter55cm

Plant

Wetenschappelijke naamMusa ingens
Nederlandse naamBananenplant
Land van herkomstPapoea-nieuw-guinea
VerzorgingMoeilijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterVeel

Achtergrond info:

Kenners rekenen de Musa ingens tot één van de oudste geteelde gewassen ter wereld. De vrucht wordt gegeten en het blad van de bananenplant wordt in de tropen vaak gebruikt als dakbedekking. De Musa ingens is niet voor iedereen geschikt als kamerplant. Het is fijn als je een beetje groene vingers hebt. En even opletten, want de plant is veel dorstiger dan andere planten in huis.

Prijs

470,-