016

Bowl Capiz Pattern met Gele Tijgerorchideeën - pot plant

Bowl Capiz Pattern met Gele Tijgerorchideeën

Soms zitten we als team bij elkaar om nieuwe pot plant combinaties te bedenken en dan weten we dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Dat was het geval toen we al brainstormend de Bowl Capiz koppelden aan de gele Tijgerorchidee. Iedereen was enthousiast. Wat een prachtcombinatie. Zuid-Amerikaanse bloemen in een pas à deux met Filipijnse schelpen.

Tropische weelde

De gele schoonheid van de Oncidium, ofwel de tijgerorchidee, in volle bloei met zijn bruin hartje en de opvallende tijgerprint. En geloof het of niet: het exemplaar op de foto is met de hand gemaakt. Niet van echt te onderscheiden, zodat deze orchidee op elke plek meer dan uitstekend tot zijn recht komt. De pot is door gespecialiseerde ambachtslieden ingelegd met capiz schelpen. Kijk nou eens goed naar die Capiz Bowl. Het lijkt of je door de haast transparante schoonheid een directe blik werpt op de tropische weelde van de Indische oceaan. Inclusief de wilde frisheid van limoenen.

Bowl Capiz Pattern met Gele Tijgerorchideeën: daar wordt iedereen blij van

Pot

Hoogte38cm
Diameter60cm
Lijntekening

Kunstplant

Wetenschappelijke naamOncidium Phalaenopsis
Nederlandse naamTijgerorchidee
Hoogte100 cm totale combinatie
Diameter80 cm totale combinatie
KwaliteitNatuurgetrouw, niet te onderscheiden van een echte Orchidee

Achtergrond info:

Dit prachtige Oncidium kunstboeket is een kunstorchidee die beter bekend staat als de Tijgerorchidee en heeft de naam te danken aan de tijgerprint op de bloemen.

De kunst Oncidium is geel van kleur met een bruin hartje en bloeit uitbundig. Ook is veel aandacht besteed aan de basis van de kunstplant en de luchtwortels.

Prijs

n.n.b.