016

Capiz Bowl Pattern met Gele Tijgerorchideeën - pot plant

Capiz Bowl Pattern met Gele Tijgerorchideeën

Soms zitten we als team bij elkaar om nieuwe pot plant combinaties te bedenken en dan weten we dat er iets bijzonders staat te gebeuren. Dat was het geval toen we al brainstormend de Capiz Bowl koppelden aan de gele tijgerorchidee. Iedereen was enthousiast. Wat een prachtcombinatie. Zuid-Amerikaanse bloemen in een pas à deux met Filipijnse schelpen.

Tropische weelde

De gele schoonheid van de oncidium, ofwel de tijgerorchidee, in volle bloei met zijn bruin hartje en de opvallende tijgerprint. En geloof het of niet: het exemplaar op de foto is met de hand gemaakt. Niet van echt te onderscheiden, zodat deze orchidee op elke plek meer dan uitstekend tot zijn recht komt. De pot is door gespecialiseerde ambachtslieden ingelegd met Capiz schelpen. Kijk nou eens goed naar die Capiz bowl. Het lijkt of je door de haast transparante schoonheid een directe blik werpt in de tropische weelde van de Indische oceaan. Inclusief de wilde frisheid van limoenen.

Capiz Bowl Pattern met Gele Tijgerorchideeën: haast transparante schoonheid!

Pot

NaamCapiz bowl pattern
Hoogte38cm
Diameter60cm

Kunstplant

Wetenschappelijke naamOncidium phalaenopsis
Nederlandse naamGele Tijgerorchideeën
Hoogte100cm
Diameter80cm
KwaliteitNatuurgetrouw. Vanaf een afstand niet te onderscheiden van een echte Orchidee

Achtergrond info:

De Capiz schelp wordt ook wel ruitschelp genoemd en komt overvloedig voor in de kustwateren van met name de Filippijnen. Nadat de schelpen zijn opgevist, worden ze gewassen, gedroogd en door vaklieden in de gewenste vorm geslepen. Het waren Spaanse kolonisten die in de 18e eeuw als eersten hun huizen en allerlei gebruiksgoederen gingen versieren met Capiz schelpen. Inmiddels zijn de schelpen in talrijke producten terug te vinden: lampen, gordijnen, sierraden, handtassen, de lijst is eindeloos. Wij vinden vooral de toepassing als plantenpot heel erg geslaagd!

Uitverkocht