017

Pot plant Charcoal Ceramic met Strelitzia Nicolai

Charcoal Ceramic met Strelitzia Nicolai

Ach, onze Strelitzia Nicolai. Wat blijft het toch een mooie plant. Wist je trouwens dat hij is vernoemd naar Charlotte van Mecklenburg-Strelitz (1744-1818), die was getrouwd met koning George III van Groot-Brittannië. Ze bracht als koningin vijftien kinderen ter wereld en had daarnaast nog tijd om als verwoed amateur plantkundige allerlei ontdekkingsreizigers te steunen in hun zoektocht naar nieuwe flora. De naam Nicolai is een eerbetoon aan de laatste Russische tsaar Nicolaas II, die in 1917 door revolutionairen werd vermoord. Al met al kun je de Strelitzia Nicolai dus met recht een Koninklijke plant noemen.

Verschillende namen

In deze pot van Charcoal Ceramic ofwel houtskoolkleurig keramiek komt de Strelitzia mooi tot zijn recht. Deze kamerplant kent trouwens nogal wat andere namen zoals Bird of paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant of Vogelkopbloem. Ze verwijzen allemaal naar de prachtige bloemen die de plant in het wild voortbrengt. Helaas bloeit hij niet in onze huiskamers. Maakt niet uit, hij is zo ook al wonderschoon. Verder heeft deze zonaanbidder weinig onderhoud nodig.

Charcoal Ceramic met Strelitzia Nicolai: vorstelijke plant vraagt weinig onderhoud

Pot

Hoogte100cm
Diameter40cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamStrelitzia Nicolai
Nederlandse naamWitte Paradijsvogelbloem
Land van herkomstZuid-Afrika
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsZon
WaterGemiddeld

Achtergrond info:

Een Strelitzia is een echte zonaanbidder en behoeft weinig onderhoud. De Nicolai variëteit geeft geen bloemen als kamerplant.

Prijs

n.n.b.