019

Pot plant Cortenstaal schaal met Podocarpus kunstboom

Cortenstaal schaal met Podocarpus kunstboom

Het was de Amerikaan Byramji D. Saklatwalla die in 1932 COR-TENstaal patenteerde. Je kent het vast wel. Dat roestbruine, supersterke staal dat bestaat uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom is toegevoegd. Het dunne laagje roest beschermt het metaal en voorkomt verdere slijtage. COR staat voor corrosiebestendig en TEN voor ‘tensile sterkte’ ofwel treksterkte. Anno nu zie je het overal, bijvoorbeeld in gevelbekleding, kunstwerken en natuurlijk in deze prachtige schaal van cortenstaal.

Podocarpus en Godwanaland

Bij zo’n robuuste schaal hoort een stevig plant. Wij hebben gekozen voor de Podocarpus. Een oeroude plant die meer dan honderd miljoen jaar geleden al voorkwam op het supercontinent Godwanaland, dat grofweg het grondgebied omvatte dat nu op het zuidelijke halfrond ligt. Onze Podocarpus is een kunstboom en wordt volledig op maat gemaakt volgens jouw wensen. De grillige structuur van het hout zorgt voor een opgaande, natuurlijke en luchtige boom. Maar als jij het anders wilt, zorgen we daar voor.

Cortenstaal schaal met Podocarpus kunstboom: een combinatie van oeroud met supersterk

Pot

Hoogte31cm
Diameter76cm
Lijntekening

Kunstboom

NaamPodocarpus
Hoogte210cm totale combinatie
Diameter100cm
KwaliteitNiet van echt te onderscheiden

Achtergrond info:

Deze combinatie wordt op bestelling en op maat gemaakt. De Podocarpus kunstboom op Cortenstaal schaal is een tijdloos en rustig ogende combinatie. De grillige structuur van het hout zorgt voor een opgaande, natuurlijke en luchtige boom. Door minimaal blad te gebruiken en een moslaag als basis blijft de combinatie natuurgetrouw.

Prijs

n.n.b.