027

Fuga vase met Cereus peruvianus monstrose zuilcactus plant in pot

Fuga vase met Cereus peruvianus monstrose, zuilcactus

Een vaas als een muziekstuk, dat is deze Fuga vase. Het betekent vluchten in het Italiaans en als muziekvorm is het herkenbaar aan de meerstemmigheid en de gevarieerde herhaling. Kijk naar deze vaas en je ziet het meteen. Tegelijkertijd straalt hij iets heerlijk onheilspellends uit. Een futuristisch drama met een hoofdrol voor deze ‘Game of Thrones’- achtige sciencefiction ruïne, waarvan de glanzende resten alleen maar de troosteloosheid van ‘Westeros’ lijken te weerspiegelen. Gelukkig is nog niet alles verloren, want kijk: in onze fuga is leven geworteld en wel een zuilcactus van onaardse schoonheid.

Monster

De zuilcactus wordt door geleerde dames en heren Cereus peruvianus monstrose genoemd. En die naam vertelt ons dat de cactus weliswaar naar Peru is vernoemd, maar in meer Zuid-Amerikaanse landen voorkomt. Het is een taaie rakker die weinig nodig heeft om in het wild wel tien meter hoog te worden. Vandaar het monster in zijn naam. In onze huiskamer groeit hij maximaal tot zo’n anderhalve meter. En hij is zeer makkelijk te onderhouden, maar dat spreekt haast vanzelf.

Fuga vase met Cereus peruvianus monstrose, zuilcactus: vol muziek en schoonheid

Pot

Hoogte81cm
Diameter47cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamCereus peruvianus monstrose
Nederlandse naamZuilcactus
Land van herkomstNoord-Argentinië, Uruguay, Paraguay
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsZon
WaterWeinig tot geen

Achtergrond info:

Over hun lichaam ligt vaak een wittige, zeegroene of blauwige waslaag, die dient om de verdamping tegen te gaan. De bloemen openen zich ’s nachts. De kroonbuis is praktisch schubloos. De vrucht is glad.

Prijs

n.n.b.