010

Graphic Vase White Washed met Anthiurium Jungle King

Graphic Vase White Washed met Anthurium Jungle King

Sommige mensen denken nog steeds dat Tarzan de koning van de jungle is. Ze hebben het mis. Hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van de Anthurium jungle king. Anthuriums komen voor in het Zuid-Amerikaanse oerwoud. Er zijn wel 600 soorten, met én zonder bloemen. De Anthurium jungle king heeft geen bloemen. Valt vooral op vanwege zijn prachtige, imposante bladeren. Hij doet het goed in bijna elke huiskamer. Heeft veel licht nodig, maar liever geen direct zonlicht. Eén keer in de week water geven. Klaar.

Vorstelijk onderkomen

Deze koning in je huiskamer heeft natuurlijk een vorstelijk onderkomen nodig. Wat dacht je van de Graphic Vase White Washed. Bijna een meter hoog en een halve meter in doorsnee. Een paleis voor elke plant. De basis van deze vaas is kunststof die we met behulp van een mal in de juiste vorm hebben gegoten. Daarna brachten we een laag kwartszand aan, waardoor je deze prachtige afwerking krijgt met een steenachtige uitstraling.

Graphic Vase White Washed met Anthurium Jungle King: een koning in zijn paleis

Pot

Hoogte90cm
Diameter48cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamAnthurium Jungle King
Nederlandse naamFlamingoplant
Land van herkomstZuid-Amerika – Amazonegebied
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterGemiddeld
GiftigJa

Achtergrond info:

Anthuriums komen voor in tropisch Amerika, waar wel 600 soorten bestaan. De plant vormt heel veel kleine bloemetjes op een bloeikolf, waaromheen een schutblad groeit. De Anthurium Jungle King moet het echter vooral hebben van de grote bladeren. Deze variëteit wordt gekweekt om geen bloemen te produceren.

Prijs

n.n.b.