Kunstbomen maken is onvervalst vakmanschap

Kunstbomen maken is onvervalst vakmanschap

We zijn de laatste tijd druk bezig met kunstbomen. Nee, geen kerstbomen. Het gaat om bijvoorbeeld (Japanse) bloesembomen, magnoliabomen en olijfbomen. Stuk voor stuk prachtige kunstbomen die eigenlijk nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Onze klanten kiezen voor deze bomen, omdat ze weinig onderhoud vragen, ze zijn nooit ziek en ze hebben geen zonlicht nodig. Daar komt bij dat wij een kunstboom helemaal op maat kunnen maken, perfect passend bij de ruimte waarin hij komt te staan.

Stam krijgt tweede leven in kunstboom

Hoe worden die kunstbomen eigenlijk gemaakt vroeg laatst iemand. Het begint ermee dat we vóór de inkoop echte, maar dode boomstammen selecteren op maat en uitstraling. We willen geen dunne takken of stammen waarvan de takken te recht zijn. Nadat we de juiste producten hebben geselecteerd, worden de stammen en takken behandeld tegen beestjes. We willen natuurlijk niet dat een kunstboom van Oasegroen de oorzaak is van allerlei ongemak bij een klant. Na een eventuele droging is de geprepareerde stam klaar voor gebruik, klaar voor een tweede leven.

We volgen de natuurlijke lijnen

Het vormgeven van de boom gebeurt helemaal met de hand, het is onvervalst vakmanschap. Bij de opbouw volgen we de natuurlijke lijnen van de stam en waar nodig voegen we nieuwe takken toe om een zo natuurgetrouw beeld te krijgen. Daarna bevestigen we één voor één de blaadjes aan de boom. Dat is een erg arbeidsintensief werk waar we soms langer dan een dag mee bezig zijn. Als de boom klaar is, geven we hem een brandvertragende behandeling, zodat hij voldoet aan de gestelde normen. Hier zijn we voor gecertificeerd. Nu kan de kunstboom veilig worden geplaatst bij onze klanten.

Een boom met een eigen karakter

Oasegroen is een echte specialist op het gebied van kunstbomen. Wij kunnen voor elke locatie precies op maat een perfect passende kunstboom ontwerpen en maken. Zodoende hebt u altijd een bijzondere boom, een boom met een eigen karakter. Maar u kunt natuurlijk ook een bestaande boom kiezen. In onze showroom zijn mooie voorbeelden te zien. Momenteel zijn bloesembomen, magnoliabomen en olijfbomen erg gewild. Dat is niet vreemd, want ze geven elke ruimte meer cachet. U kunt onze kunstbomen kopen, leasen of huren.

Kunstbomen van Oasegroen zijn stuk voor stuk handgemaakte kunstwerken