Kurken wandbekleding uit een andere kurkdimensie

Kurken wandbekleding past helemaal bij Nederland. Wij zijn natuurlijk al een lange tijd creatief met kurk. We gebruiken het in sierraden, voor isolatie, in schoenen, meubels, prikborden, onderzetters en heel veel meer.

Kurken wandbekleding corkwirl horizontal
Kurken wandbekleding corkflow

Steeds vaker installeren we binnen en buiten ook wandbekleding van kurk. Dat is logisch, want kurk heeft zeer goede isolerende eigenschappen, is 100 procent natuurlijk en het is heel mooi om te zien. Wij van Oasegroen zijn er bijzonder trots op de Nederlandse dealer te zijn van Gencork, de Rolls Royce op het gebied van kurken wandbekleding.

Kurk door de eeuwen heen

Kurk kende door de eeuwen heen talloze toepassingen, variërend van drijvers in de visserij tot een gewaardeerd materiaal om daken waterdicht mee te maken. En natuurlijk de kurk op de fles. In Turkije werd door archeologen een kruik met kurken afsluiting gevonden van meer dan 2.000 jaar oud. Tot op de dag van vandaag wordt kurk nog altijd gebruikt als afsluitmateriaal voor wijnflessen, zoals champagne.

Amerikanen ontdekten in de 19e eeuw dat door de juiste verhitting kurkkorrels, gemaakt van de takken van kurkeiken, uitzetten en samenklitten. Zo kon er plaatmateriaal van worden gemaakt dat al snel zeer populair werd voor isolatiedoeleinden, voor wandbekleding van kurk en voor kurkvloeren.

Kurken wandbekleding Corkmetamorph

Wandbekleding kurk corkmetamorph

De kurkeik als goede vriend

Iedereen kent kurk als een licht, elastisch materiaal. Ideaal dus voor kurken wandbekleding. Het wordt gemaakt van schors van kurkeiken die wel 200 jaar oud kunnen worden. Wereldwijd is er ongeveer 2.200.000 hectare kurkbos, een derde daarvan ligt in Portugal. Na 34 jaar kun je van een kurkeik oogsten. De schors wordt zes maanden lang in de open lucht bewaard. Omdat kurk lucht bevat, is het lichter dan water en warmte-isolerend. Het heeft nog veel meer positieve eigenschappen: natuurlijk, ecologisch en recyclebaar. Verder is kurk hypoallergeen, wat betekent dat de kans op een allergische reactie minimaal is. Kurk is vuur-, water- en weerbestendig en het heeft allerlei goede akoestische en thermische eigenschappen. Wandbekleding van kurk is dan ook vanzelfsprekend. Gencork beschouwt de kurkeik als een zeer goede vriend en ze behandelen de bomen altijd met het respect dat ze verdienen.

Kurkwand corkbiomorph patroon
Kurkwand corkdelaunay patroon
Kurkwand corkfractal 3D patroon

Kurken wandbekleding: prachtig, dynamisch en haast hypnotiserend.

Kurken wandbekleding corkdelaunay 3D

Een andere kurkdimensie

Gencork is een Portugees bedrijf dat kurk en kurken wandbekleding naar een andere dimensie brengt. Vergeet die kurk op de fles, vergeet die visdobber, hier is Gencork met een range aan hightech toepassingen van een lowtech product. Kurk 4.0, of iets dergelijks. Niets is te gek. Hallucinerende patronen, multimorfologische tegels, dadaïstische kurken bouwstenen, hybride 3D wandpatronen. Het is kurk zoals je zelfs in je meest koortsachtige dromen niet zult zien. Wat zijn wij blij dat wij deze wandbekleding van kurk op de Nederlandse markt mogen brengen. Een 100 procent natuurproduct, 100 procent ecologisch geproduceerd, 100 procent recyclebaar. Leverbaar in heel veel soorten en maten of volgens een (eigen) ontwerp op maat.

Pixels omzetten in atomen

Misschien wel de meeste belangrijke karakteristiek van Gencork’s DNA zijn de ontwerpen. Prachtig, dynamisch en haast hypnotiserend. Het idee erachter is om te onderzoeken hoe je met nieuwe technologie en nieuwe technieken vormen, patronen en ruimtes kunt ontwerpen. Ontwerpen die zijn gebaseerd op algoritmische scripts geïnspireerd door de natuur, door wiskunde, meetkunde en biomimetica. Dat is de wetenschap om de beste, biologische ideeën uit de natuur te gebruiken voor menselijke toepassingen. De volgende stap is die ontwerpen om te zetten in producten. Of zoals de ontwerpers van Gencork het zelf zeggen: hoe gebruiken we digitale instrumenten om pixels om te zetten in atomen? Wat er allemaal mogelijk is als je computerontwerpen koppelt aan digitale fabricagetechnieken zoals 3D-printing, CNC, lasercutting en robotica bewijst het waanzinnige productportfolio van Gencork, waaronder wandbekleding van kurk. Je raakt niet uitgekeken. Nu dus ook verkrijgbaar bij Oasegroen!

Kurken wandbekleding: duurzaam, natuurlijk, isolerend en je raakt niet uitgekeken!