025

Lava vase small met Spathiphyllum sensation Lepelplant plant in pot

Lava vase small met Spathiphyllum sensation, Lepelplant

Nee, om deze vaas te maken was er geen vulkaanuitbarsting nodig. Wel vormde ruwe, gestold lava de inspiratie. De basis van deze vaas is een solide mix van natuurlijke materialen als zand, grind en water dat met behulp van een mal in deze mooie vorm is gegoten. De vaas vormt een sierlijke pot plantcombinatie met de Spathiphyllum sensation, die we beter kennen als Lepelplant.

Sensatie

De lepelplant vindt zijn oorsprong in de jungle van het Amazonegebied. Daar staat hij in de halfschaduw van woudreuzen. Thuis en op kantoor doet de lepelplant het ook het best in de halfschaduw. Regelmatig water geven, want hij houdt van natte voeten. Waarom we de Spathiphyllum ‘sensation’ noemen, wordt duidelijk tijdens de bloei. Neem eens de tijd en kijk hoe de magnifieke witte kelk zich ontvouwt uit de diepte van de aarvormige stengel. Prachtig!

Lava vase small met Spathiphyllum sensation, lepelplant: luchtzuiverend thuis en op kantoor

Pot

Hoogte75cm
Diameter40cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamSpathiphyllum sensation
Nederlandse naamLepelplant
Land van herkomstAmazonegebied
VerzorgingMoeilijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterVeel

Achtergrond info:

De Spathiphyllum sensation is ene plant die van oorsprong voorkomt in het Amazonegebied en het regenwoud. De planten hebben een prachtige bloeivorm. De kelk ontvouwt zich als het ware vanuit een aarvormige stengel. De planten dienen zeer nat te staan zodat de verdamping en groei op peil gehouden kunnen worden.

De plant behoort tot de luchtzuiverende kamerplanten.

Prijs

n.n.b.