025

Ruwe lava vase small met Spathiphyllum sensation Lepelplant plant in pot

Ruwe lava vase small met Spathiphyllum sensation

Nee, om deze vaas te maken was er geen vulkaanuitbarsting nodig. Wel vormde ruwe, gestold lava de inspiratie. De basis van deze vaas is een solide mix van natuurlijke materialen als zand, grind en water dat met behulp van een mal in deze mooie vorm is gegoten. De afwerking gebeurt met de hand door vaklieden. De vaas vormt een sierlijke pot plant combinatie met de Spathiphyllum sensation, die we beter kennen als Lepelplant.

Sensatie

De Lepelplant vindt zijn oorsprong in de jungle van het Amazonegebied. Daar staat hij in de halfschaduw van woudreuzen. Thuis en op kantoor doet de lepelplant het ook het best op plekken waar de zon niet ten volle schijnt. Regelmatig water geven, want hij houdt van natte voeten. Waarom we de Spathiphyllum ‘sensation’ noemen, wordt duidelijk tijdens de bloei. Neem eens de tijd en kijk hoe de magnifieke witte kelk zich ontvouwt uit de diepte van de aarvormige stengel. Prachtig!

Ruwe lava vase small met Spathiphyllum sensation: luchtzuiverend thuis en op kantoor

Pot

NaamRuwe lava vase small
Hoogte75cm
Diameter40cm

Plant

Wetenschappelijke naamSpathiphyllum sensation
Nederlandse naamLepelplant
Land van herkomstAmazonegebied
VerzorgingMoeilijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterVeel

Achtergrond info:

Deze combinatie is er een van contrasten. De ruwe pot vormt een veilige plek voor de elegante, fragiele plant. De beauty en de beast. Massief en toch bescheiden. Onze Spathiphyllum sensation is een uitbarsting van blad en structuren. De bloemen houden het geheel bij elkaar. Hebben we het al gehad over de luchtzuiverende kwaliteiten van deze plant? Ja, dat hebben we, maar we leggen er graag nog eens de nadruk op.

Prijs

520,-