034

Metal glaze keramiek vase met Agapanthus africanus

Metal glaze keramiek vase met Agapanthus africanus

Onze Agapanthus africanus komt oorspronkelijk uit de omgeving van Kaap de Goede Hoop. Kolonisten waren er zo van onder de indruk dat ze de plant omstreeks 1700 meenamen naar Europa. Agapantus is Grieks en betekent letterlijk bloem van de liefde. Je kunt dan ook makkelijk verliefd worden op deze Afrikaanse lelie. Kijk maar eens naar dat bosje groen onderaan, naar die lange, ranke stengels en naar die bloem die zich in bloeitijd openvouwt tot een kleurrijke bol.

Liefde

Wij van Oasegroen hebben de Agapanthus al vaak de liefde verklaard. Speciaal voor deze plant hebben we zelfs een pot ontworpen die door vaklieden voor ons op bestelling wordt gemaakt. Dat gebeurt helemaal met de hand. Klei in een mal, goed strijken voor een optimale verdeling. Vervolgens glazuur erover. Dat zorgt voor een diepe, olieachtige kleur en uitstraling. Voor de productie van de potten uit deze speciale serie is veel kennis en vakmanschap vereist. Maar dan staat er ook zo’n schitterende keramieke pot in je tuin te stralen.

Metal glaze keramiek vase met Agapanthus africanus: een pot plant combinatie om de liefde te verklaren!

Pot

NaamMetal glaze keramiek vase
Hoogte110cm
Diameter55cm

Plant

Wetenschappelijke naamAgapanthus africanus
Nederlandse naamAfrikaanse lelie
Land van herkomstZuid-Afrika
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsZon
WaterGemiddeld

Achtergrond info:

Deze pot plant combinatie legt de nadruk op verticale lijnen en brengt kleur en textuur op het terras. Want de Agapantus staat graag buiten. Lekker in de zon. Hij houdt van een beetje te krappe pot, dan maakt deze Afrikaanse lelie nog meer bloemen aan. Dat zien we graag: een volle pot met bloeiende planten in de zomer. Bescherm pot en plant in de winter overigens wel tegen extreme kou, want daar kunnen ze niet zo goed tegen.

Prijs

580,-