009

Metal Glaze pot met rode kunst Acer - pot plant

Metal Glaze pot met rode kunst Acer Palmatum

Nu is het tijd voor een beetje oosterse filosofie. Momijigari is in Japan namelijk de kunst van de esdoornjacht. Niet met een geweer en een roedel honden. Nee, om er naar te kijken en de herfst te omarmen. Het is een Japanse traditie om in het najaar de bergen in te gaan op zoek naar de kleurenpracht van de esdoorn en die in stilte te bewonderen. En als de Japanner er dan ook nog een hert bij ziet, kan het najaar niet meer stuk. Twee krachtige herfstsymbolen bij elkaar.

Verwelkom deze vriend

Omdat niet iedereen de bergen in kan om esdoorns te omarmen, heeft iedere Japanner wel een Acer Palmatum in de eigen tuin staan. Wij gaan nog een stapje verder. Met deze handgemaakte rode Japanse Esdoorn in een pot van metal glaze haal je een schitterende boom in huis. Want waarom niet alle seizoenen genieten van zoveel schoonheid? Doe als wij, omarm deze Japanse esdoorn en verwelkom de herfst als een vriend.

Metal Glaze pot met rode kunst Acer Palmatum: Momijigari in je eigen huis

Pot

Hoogte90cm
Diameter55cm
Lijntekening

Kunstplant

NaamAcer Palmatum
Hoogte totaal220cm
Diameter150cm
KwaliteitHandgemaakte maatwerk boom. De levensechte bladeren zijn bevestigd op een echte stam.

Achtergrond info:

Sierkersen, dennen en esdoorns vormen de basisbeplanting in de Japanse tuinkunst. Een tempeltuin zonder minstens één van deze drie soorten bomen is ondenkbaar. In Aziatische kunst zijn de handvormige blaadjes van de Japanse esdoorn vaak te zien in combinatie met herten, want ze zijn allebei een symbool van de herfst.

Prijs

n.n.b.