005

Exclusieve pot Palawan met Vriesea - pot plant combinatie

Palawan met Vriesea

Palawan met Vriesea; deze pot plant combinatie klinkt als een experimenteel klankdicht, vergelijkbaar met Oote oote boe. De Palawan is echter vernoemd naar een tropisch eiland in de Suluzee, de parel van de Filippijnen. Het is een stralende vaas van geborsteld roestvrij staal, verkrijgbaar in verschillende maten. De postmoderne schoonheid van deze vaas wordt geaccentueerd door de Vriesea, één van de oudste planten die we kennen. Aan zijn naam is een leuke anekdote verbonden.

Brabantse botanicus

De Brabander Willem Hendrik de Vriese was in de 19e eeuw een beroemd directeur van de Hortus Botanicus in Leiden. Uit respect vernoemde de Engelse botanicus John Lindley een pas door hem ontdekte onderfamilie van de bromelia’s naar zijn illustere tijdgenoot: Vriesea. Deze planten komen oorspronkelijk uit Midden en Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze als kamerplant gebruikt, zoals deze Vriesea Saundersii. De opvallendste kenmerken zijn de bladeren die over elkaar vallen en zo een trechter vormen waarin water zich kan verzamelen. De bloeiende pluimen zijn roze, rood of geel en bloeien zeer lang.

Palawan met Vriesea: experimenteel, tropisch, postmodern en oeroud

Pot

Hoogte110cm
Diameter55cm
Lijntekening

Plant

NaamVriesea saundersii
OorsprongTropisch regenwoud Midden Amerika
VerzorgingMoeilijk
StandplaatsHalfschaduw
WaterbehoefteGemiddeld – Continu vochtig houden – Bladoksels
BloeikleurGeel, Rood – eenmalige periode van 4 maanden

Achtergrond info:

De Vriesea is ontdekt door de Nederlandse botanicus, Willem Hendrik de Vriese, vandaar de naam Vriesea. Het is een van de oudste plantsoorten die we kennen. Familie van de bekende Bromelia. De bladeren groeien in een rozet en overlappen zodat er een trechter voor het verzamelen van water ontstaat. De vaak roze, rode of gele bloeiwijze is een pluim van schutbladeren waaruit bloemen ontstaan. De meeste soorten bloeien langdurig. De bloeiwijze kan enkel of vertakt zijn.

Prijs

2245,-