Planten water geven is een daad van liefde

Planten water geven is een daad van liefde

Water is essentieel voor al het leven op aarde, daarom is planten water geven zo belangrijk. Water geven is ook een daad van liefde. Je geeft water aan een kind, een zieke, een lief naast je op de bank. Planten water geven is ook liefde geven aan het groen dat je omringt. Je zorgt ervoor, wilt niet dat het ziek wordt of erger. Water is als het ware het transportmiddel voor alle voedingsstoffen die een plant nodig heeft en uit de grond haalt.

Ontspannen planten water geven

Een klant vroeg me laatst of het niet heel veel werk is om alle planten in onze showroom water te geven. Maar dat valt best mee. Natuurlijk doe ik dat niet alleen, we doen het als team. Los daarvan vind ik het ook een ontspannen bezigheid. Het gaat namelijk niet om het planten water geven alleen, je kijkt ook naar de conditie van een plant, hoe staat hij erbij, je haalt eventueel een verdord blad weg of je geeft wat extra voeding. Kortom, je geeft aandacht aan een plant, leert hem kennen en bouwt op die manier een band op.

Uitgebreid advies

Planten water geven is dus belangrijk. Toch moet je ervoor zorgen dat planten niet teveel water krijgen. De kans bestaat dan dat de wortels van de plant stikken, wegrotten, waarna de plant afsterft. Sommige planten hebben meer verzorging nodig dan anderen. Dat is afhankelijk van de grootte, het soort bladeren, de grond, de temperatuur in een ruimte en de standplaats. Om die reden geven wij onze klanten altijd uitgebreid advies voordat ze een plant uitkiezen, en onze stylisten adviseren ook over de verzorging.

Hydrocultuur

Klanten die weinig tijd hebben om planten water te geven, adviseren we een plant op hydrocultuur. Daarbij geeft een watermeter aan hoeveel water de plant nodig heeft en wanneer. U kunt ook kiezen voor het zogeheten seramis hydrosysteem. De plant wortelt dan in een laag seramis kleikorrels, kleine poreuze korrels die veel vocht op kunnen nemen. Vervolgens kan een plant zelf, naar behoefte, via zijn wortels het water uit de korrels halen. Planten water geven en verzorging is dan iets dat hooguit één keer per maand hoeft te gebeuren.

Hydrocultuur of zelf planten water geven, vraag Oasegroen wat het beste bij uw situatie past