014

Pot Charcoal ceramic vase met Philodendron deliciosa Monstera

Pot Charcoal ceramic vase met Philodendron deliciosa Monstera

De Philodendron deliciosa Monstera noemen we gemakshalve liever de gatenplant. Het is een goedmoedige, groene vriend die al snel tevreden is. Zet hem in de halfschaduw of schaduw, geef hem af en toe wat water en zie hoe hij onverstoorbaar mooi staat te zijn. Van nature komt hij voor in de tropische regenwouden van Mexico tot Panama. Daar kunnen de dikke stengels van de plant wel twintig meter lang worden. Vandaar het ‘monsterlijke’ in zijn naam.

Perfecte match

De gatenplant is een kruipende klimplant, maar in deze pot van charcoal keramiek blijft hij lekker op zijn plek staan, kruipt ie nergens naartoe. Nieuwe bladeren ontvouwen zich als het ware uit een cilinder. Na deze ‘geboorte’ krijgen de bladeren hun karakteristieke vorm, inclusief gaten en inkepingen. Altijd al een stukje oerwoud in je huis willen hebben? Dan is deze gatenplant de perfecte match!

Pot Charcoal ceramic vase met Philodendron deliciosa Monstera: haal het oerwoud in huis

Pot

NaamCharcoal ceramic vase
Hoogte110cm
Diameter55cm

Plant

Wetenschappelijke naamPhilodendron deliciosa Monstera
Nederlandse naamGatenplant
Land van herkomstZuidelijk Mexico, Panama
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsHalfschaduw / schaduw
WaterGemiddeld

Achtergrond info:

Alles in deze combinatie straalt rust uit: de natuurlijke materialen, het groen, de houtskoolkleurige pot. Vooral de Philodendron deliciosa Monstera staat hier in de schijnwerpers met z’n enorme frisgroene bladeren. Terwijl het blad van de plant glad is, toont de Charcoal ceramic vase juist allerlei oneffenheden. Dat komt omdat vaklieden het potglazuur handmatig hebben gegoten. Niet perfect dus, maar dat geeft deze pot juist zijn ongedwongen en tijdloze karakter.

Prijs

550,-