015

Pot Mother of Pearl Blue met Rhipsalis Micrantha pot plant combinatie

Pot Mother of Pearl Blue met Rhipsalis micrantha

‘De zee, de zee, klotst voort in eindeloze deining’, schreef de dichter Willem Kloos ooit. Deze pot plant combinatie van Mother of Pearl Blue met Rhipsalis micrantha is eigenlijk ook een soort ode aan de zee. De pot is namelijk ingelegd met parelmoer, de binnenkant van een schelp. En de Rhisalis micrantha wordt ook wel koraalcactus genoemd. Als de plant bloeit, heeft hij oranjegele bloemetjes die doen denken aan bepaalde soorten poliepen die samen koraal vormen.

Dansende botten

De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Midden- en Zuid Amerika. Onder het dichte bladerdak van talloze woudreuzen gedijt hij het beste. Dat betekent ook dat hij bij jou thuis weinig zonlicht nodig heeft. En ook niet veel water. Wist je trouwens dat de koraalcactus in het Engels ook wel dancing bones cactus wordt genoemd, vanwege de takken die op botjes lijken. Hoe dan ook: de koraalcactus is geen koraal en geen cactus, maar gewoon een vrolijke plant waar je zelf ook blij van wordt.

Pot Mother of Pearl Blue met Rhipsalis micrantha: gewoon een vrolijke plant

Pot

Hoogte110cm
Diameter55cm
Lijntekening

Plant

Wetenschappelijke naamRhipsalis micrantha
Nederlandse naamKoraalcactus
Land van herkomstZuid- en Midden-Amerika
VerzorgingMakkelijk
StandplaatsHalfschaduw / schaduw
WaterWeinig
BloeikleurRoze kleine bloemen, komt amper voor
GiftigJa

Achtergrond info:

De Rhipsalis micrantha is een makkelijk te houden kamerplant. Hij stelt weinig eisen aan de lichtintensiteit, heeft weinig water nodig en je kan hem eens vergeten met. De plant groeit zowel met hangende als opgaande bladeren. Deze variëren van dun en lang tot breed en geribbeld tot krullend en rond.

Wanneer je de Rhipsalis micrantha op een zonnigere standplaats plaatst of hangt zal deze het wel overleven, echter zal zijn blad lichter en wellicht geel worden. De plant zal dan ook meer water verlangen en verbruiken.

Prijs

n.n.b.