007

Pot plant Eggshell oval met paarse orchideeën - pot plant combinatie

Vase Eggshell Oval met paarse orchideeën

Een Vase Eggshell Oval, ofwel in goed Nederlands een ovale potvaas van eierschalen, wat moeten we ons daar eigenlijk bij voorstellen? Wel, het is een heel bijzonder product, gemaakt van de schalen van eendeneieren. De techniek wordt met name in het Verenigd Koninkrijk toegepast. Elke vaas is uniek, nauwgezet in elkaar gezet door gespecialiseerde vaklui. Dezelfde vakmensen breken de eierschalen met de hand. Vervolgens worden de schalen gebakken, wat een bijzondere kleur oplevert. Hierna worden de stukjes eierschaal handmatig heel nauwkeurig ingelegd, als een mozaïek. De ondergrond is vaak van bamboe.

Verfijnde vaas

Deze Eggshell potvaas oogt bescheiden. Daarom is het fijn te weten dat er zo’n bijzonder verhaal achter zit. Dit stukje vakmanschap, deze verfijnde vaas verdient een elegante inhoud. De Phalaenopsis Orichidee Grandiflora, die soms ook vlinderorchidee wordt genoemd, voldoet daar perfect aan. Kijk die bloemen, die luchtwortels en die gespikkelde bladeren die zo kenmerkend zijn voor deze schitterende plant. Kijk hoe natuurgetrouw het allemaal oogt.

Vase Eggshell Oval met paarse orchideeën: verfijnde elegantie van Oasegroen!

Pot

Lengte80cm
Breedte25cm
Hoogte50cm
Lijntekening

Kunstplant

NaamPhalaenopsis Orichidee Grandoflora
Hoogte65cm
Breedte100cm
KwaliteitZeer natuurgetrouw. De gespikkelde bladeren zijn kenmerkend voor deze soort orchidee.

Achtergrond info:

De pot is afgewerkt met een laag Eggshell. Deze is gemaakt van gebroken eierschalen die met de hand zijn opengebroken en ingelegd. Het is een tijdrovend proces waar veel ervaring voor nodig is.

De oorsprong van deze plantensoort ligt in Zuidoost Azië, de Filippijnen en Australië. De Phalaenopsis orchidee groeit in de natuur met name in bomen, zonder voedingsstoffen uit de bomen te onttrekken. Deze bijzondere paarse kunst orchidee heeft de kenmerkende gespikkelde bladeren.

Prijs

1439,-